رئیس شورای شهر فیض‌آباد گفت: با اینکه در قانون حتی رفت و آمد شهردار از شهر محل سکونتش به محل مأموریتش تخلف است، در پدیده‌ای نادر، شهردار فیض‌آباد یکسره از این شهر به فردوس که در استان دیگری قرار دارد، رفت و آمد می‌کند!

رفت و آمد شهردار فیض‌آباد از استانی به استان دیگر!

به گزارش قدس خراسان، اوایل تیر ماه ۱۳۹۸ بود که طی دستورالعمل جدید، نحوه احراز سکونت شهرداران در محل خدمت خود به استانداران سراسر کشور ابلاغ شد که بر اساس این دستورالعمل تمامی شهرداران مکلف شدند در محل خدمت خود سکونت داشته باشند.

همین دستورالعمل بر آن است چنانچه شهردار از تاریخ صدور حکم انتصاب توسط مراجع ذی‌ربط در محدوده شهر محل خدمت خود سکونت و اقامت نداشته باشد، باید حداکثر در مهلت یک ماه برای اسکان در محدوده شهر مذکور اقدام کند. حتی این دستورالعمل به صراحت عنوان کرده شهردار و خانواده وی شامل همسر و فرزند یا فرزندان تحت تکفل وی باید در داخل محدوده آن شهر سکونت و اقامت داشته باشند. نکته قابل تأمل و اساسی در دستورالعمل مزبور این است که چنانچه شورای شهر درباره سکونت نداشتن شهردار در محدوده شهر اطمینان حاصل کند، طبق تبصره ۴ ماده ۸۰ و ماده ۹۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و با اصلاحات بعدی آن می‌تواند ادامه فعالیت شهردار را خاتمه دهد. 

این‌ها قسمتی از گفته‌های رئیس شورا و یکی از اعضای شورای شهر فیض‌آباد است که به استناد آن مدعی‌اند حکم شهردار فعلی مرکز شهرستان مه‌ولات غیرقانونی بوده و باید برای عزل وی اقدام شود.

مواردی از تخلف درباره سکونت شهردار

رئیس شورای شهر با اشاره به اینکه از ابتدای حضور شهردار فعلی فیض‌آباد، موضوع سکونت وی را پیگیری کرده و بنا به دلایل و مستندات موجود هنوز شهردار در شهر سکونت ندارد، می‌گوید: با اینکه در ظاهر آپارتمانی برای سکونت شهردار اجاره شده و هزینه اجاره این آپارتمان از جیب مردم پرداخت می‌شود، وی حتی یک ماه در این سه سال به همراه خانواده‌اش در آن ساکن نبوده است.

اسماعیل افرازی می‌افزاید: با همراهی یکی دیگر از اعضای شورا بارها و بارها پیگیر این تخلف بوده‌ایم و نامه‌نگاری‌های زیادی هم با فرمانداری شهرستان و هم با استانداری خراسان رضوی در این خصوص داشته‌ایم که حتی در زمان فرماندار قبلی نیز فرماندار با جدیت پیگیر این موضوع بود؛ اما متأسفانه به خاطر همراهی نکردن سایر اعضای شورا، شهردار همچنان موضوع سکونتش را جدی نمی‌گیرد و در مسیر۱۵۰ کیلومتری فیض‌آباد به فردوس که محل سکونتش است، رفت و آمد می‌کند!

رفت و آمد شهردار از استانی به استان دیگر!

وی ادامه می‌دهد: با اینکه در قانون حتی رفت و آمد شهردار از شهر محل سکونتش به محل مأموریتش تخلف است، در پدیده‌ای نادر، شهردار فیض‌آباد یکسره از این شهر به فردوس که در استان دیگری قرار دارد، رفت و آمد می‌کند! نارضایتی‌های مردم از عملکرد شهردار در حوزه مدیریت شهری بسیار است. یکی از دغدغه‌ها و مطالبات آن‌ها نیز سکونت شهردار با خانواده‌اش در این شهر است. وقتی شهردار در این شهر ساکن نباشد، باید شاهد چنین نارضایتی‌هایی از سوی شهروندان باشیم.

رئیس شورای شهر فیض‌آباد اظهار می‌کند: شهرداری یکی از سازمان‌های مهم در اداره شهر محسوب می‌شود که تأثیر زیادی در رضایت یا گلایه‌مندی شهروندان دارد. از این رو نمی‌توان اداره شهر را به فردی سپرد که حتی حاضر نمی‌شود در کنار این مردم زندگی کند. بنابراین از مسئولان استانی درخواست داریم به این موضوع ورود کنند تا شرایط برای زندگی مردم شریف فیض‌آباد بهتر شود.

اعتراض تند عضو شورا به تخلف از قانون

یکی دیگر از اعضای شورای شهر فیض‌آباد با ابراز گلایه‌مندی از اینکه چرا مسئولان مرتبط به ساماندهی مدیریت شهری در شهرهای خراسان رضوی به موضوعی به این مهمی ورود نمی‌کنند، می‌گوید: بارها و بارها در یکی دو سال اخیر نامه‌نگاری‌های زیادی هم به فرمانداری و هم به استانداری در خصوص تمکین نکردن شهردار به قانون داشتیم و در مورد این تخلف به دوستان اطلاع دادیم؛ اما به قول معروف آنچه البته به جایی نرسد، فریاد است!

سید محمد خوشنواز ادامه می‌دهد: موارد احراز سکونت شهردار چند مورد است که با قاطعیت می‌توانم بگویم شهردار فیض‌آباد هیچ کدام از آن‌ها را ندارد. حتی آپارتمانی هم که برای سکونت شهردار درنظر گرفته شده، وی کمترین استفاده را در سال از آن می‌برد؛ چرا که یکسره در رفت و آمد از فیض‌آباد به فردوس است. تخلف وقتی آشکارتر می‌شود که متأسفانه برای تردد شهردار از خودرو اختصاصی شهرداری برای این کار استفاده می‌کنند و حتی چندی پیش به دلیل نداشتن برگه مأموریت، خودرو مزبور در شهر بجستان توقیف شده بود!

نامه‌نگاری‌های بی‌نتیجه

وی می‌افزاید: حتی به تازگی نامه‌ای درباره نداشتن بغل‌نویسی خودرویی که شهردار برای رفت و آمدش از آن استفاده می‌کند، به فرمانداری نوشتیم و این مورد نیز در موضوعات پیگیری ما قرار دارد. شاید گفتن این مطلب درست نباشد؛ اما باید بگویم ما نامه‌های زیادی به استانداری و فرمانداری زدیم؛ ولی نتیجه نداد و در نهایت بر آن شدیم این موضوع را از طریق بازرسی دنبال کنیم تا شاید به نتیجه برسیم. 

عضو شورای شهر فیض‌آباد ادامه می‌دهد: ما برای اینکه موضوع سکونت شهردار در داخل شورای شهر حل شود، از رئیس قبلی شورا درخواست کردیم موضوع را مدیریت کند و حتی نامه‌ای هم در این خصوص نوشتیم که رئیس پیشین شورا با خط خودش نوشت تا شروع سال تحصیلی مسئله سکونت شهردار حل خواهد شد؛ اما اکنون که چهار ماه از سال تحصیلی می‌گذرد، نه همسر شهردار که معلم است، محل خدمتش به فیض‌آباد منتقل شده و نه فرزندی از وی در سیستم آموزش و پرورش شهرستان مشغول به تحصیل شده که ما متقاعد شویم در این باره اقدامی صورت گرفته است. تأکید دارم همه آنچه بیان کردم، مستند است و شهردار هیچ کدام از شاخص‌ها و مستندات احراز سکونت شهردار در محل خدمت خود شامل گواهی اشتغال به کار همسر و فرزندان تحت تکفل شهردار در محدوده شهر محل خدمت و گواهی آموزش و پرورش در خصوص اشتغال به تحصیل فرزندان تحت تکفل شهردار در مدارس یا مهدهای کودک در محدوده شهر محل خدمت را ندارد و این تخلف است.

خوشنواز می‌گوید: همه موارد مطرح شده را روز معارفه فرماندار جدید مه‌ولات که در حضور معاون سیاسی استاندار برگزار شد، به آقای طباطبایی منتقل کردم؛ اما پرسشم این است با این همه پیگیری و نامه‌نگاری چرا باید صدای مردم شنیده نشود؟

نامه و درخواستی به استانداری نرسیده است!

در خصوص پیگیری این مورد با مهدی برامکی سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی تماس گرفتیم که وی می‌گوید: تاکنون هیچ نامه‌نگاری یا درخواستی از سوی فرمانداری شهرستان مه‌ولات که مسئول هیئت تطبیق در این شهرستان است، به ما نرسیده و هرچه هست، باید از این کانال و مسیر به ما ارجاع دهند تا در مورد سکونت شهردار تصمیم‌گیری شود.  

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.